Archives

Primul caz pe care îl vom analiza este cel al numitei Monica Ion, ex-corporatista care se declară se declară Expert în remodelarea creierului, deși nu deține nicio calificare în acest sens. La prima vedere, Monica Ion promite cursuri de dezvoltare personală, educație financiară, sau coaching! Însă, lucrurile nu stau deloc așa!

Dacă ne uităm pe pagina doamnei expert, vedem că promovează o serie de cursuri și programe care nu au nicio legătură cu antreprenoriatul, dar nici cu ”coaching-ul”.

Fătuca asta parșivă și prefăcută s-a numit pe sine expert în orice; are cursuri pentru ratații care vor să se îmbogățească peste noapte, îi ajută pe cei care au probleme în cuplu, ba chiar și pe cei aflați în căutarea sufletului-pereche. Dar, cel mai grav, oferă programe care presupun terapie psihologică, fără a avea drept de practică și nici studii de specialitate.

În acest sens, amintim că Monica Ion a absolvit o facultate mediocră de sociologie, la Cluj, iar apoi a lucrat în diverse corporații.

Într-un amalgam de romgleză, Monica se substituie unui psiholog cu drept de practică și oferă așa-zise cursuri sau programe, care pretind că tratează:  anxietatea, atacurile de panică, despresia (SIC), schizofreniile, psihoza, fobiile.

Un exemplu este chiar programul Healing of Mental and Personality Disorders, care promite să abordeze diverse probleme care, în mod normal și legal, ar întra în competența psihologilor sau a psihiatrilor.

Astfel, Monica Ion, sociolog și ex-corporatistă, promită că:

  • transforma tiparele mentale si percepțiile persoanei care suferă de afecțiuni psihice
  • echilibrează mintea, readuce calmul si echilibrul
  • vindeca afecțiunea de la cauza reala, nu doar tratează simptomele
  • creste independenta persoanei asistate pana la independenta totala
  • readuce capacitatea de funcționare la 100% a persoanei in mediile obișnuite: casa si familie, munca, contexte sociale
  • reduce pana la zero medicația

(Sursa: https://monicaion.ro/healing-of-mental-and-personality-disorders/ )

Tot în descrierea programului se arată că acesta rentabilizează chimia corpului prin echilibrarea percepțiilor si a mintii și vindecă afecțiuni psihice, iar acesta este ”perfect” pentru persoane cu anxietate, atacuri de panica, despresie (SIC – nu cunoaște nici măcar termenul), schizofrenie, psihoza, fobii.

Faptul că programul are valențe terapeutice și medicale e întărit chiar de durata recomandată, care variază între 2 și 6 luni, în funcție de afecțiune si de medicația pe care clientul o ia. În articolele viitoare vom vedea cum Monica și acoliții ei își bat joc de cursanții vulnerabili și încearcă să îi țină captivi în cursuri, pentru a-i stoarce de bani.

Practic, Monica a devenit plurivalentă, 3 în 1, ca_cafeaua: Monica e coach, psiholog și psihiatru. În timpul liber, chiar și neurolog.

Ceea ce este, în mod evident, o escrocherie, tinde să devină un pericol pentru cei cu afecțiuni de ordin psihologic sau psihiatric. Acești oameni vulnerabili, în loc să apeleze la specialiști, ajung pe mâna unei escroace precum Monica Ion, care își bate joc de ei și le amplifică afecțiunile.

Aceste practici nu sunt singulare, se regăsesc în toate programele corporatistei Monica Ion. Vom reveni în articolele următoare cu exemple concrete, pentru a se vedea cum Monica Ion își bate joc și își expune cursanții cu probleme. Avem chiar și o mărturisire ȘOC a Monicăi, în care își exprimă părerea despre cursanți.

Așadar, cursurile pe care le plătiți nu aduc dezvoltare decât în conturile Monicăi Ion!

Suntem curioși care este părerea Colegiului Psihologilor, cu privire la aceste practici!

VA URMA!

 

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *