Archives

Am lansat acest blog, deoarece mediul de business se confruntă cu numeroase dificultăți, iar de acest context caută să profite fel de fel de persoane dornice să înșele.

De la speakeri motivaționali și până la cei care pretind că livrează soluții ”miraculoase”, cu toții încearcă să bage adânc mâna în buzunarul vostru! Dar, oare, merită?

Guru Bivolaru ar fi invidios pe succesul acestor escroci, care, deși nu organizează spirale cu perversiuni, îi manipulează pe cei neștiutori, ajungând chiar să distrugă destine.

Vom fi niște autentici Myth Busters și vom demasca țeparii din sfera antreprenoriatului și a așa zisei dezvoltări profesionale. De la consultanță, la cursuri ”inventate”, promitem să nu ne scape nimic. Dacă aveți informații despre temele dezbătute, sau vreți să sesizați un caz, nu ezitați să ne scrieți la: …

 

Primul caz: Monica Ion, corporatista fără studii, care ”remodelează” creiere.

Primul caz despre care scriem este al unei foste corporatiste, originară de prin Cluj și stabilită la Londra. Numele ei este Monica Ion și se declară ” Brain Remodeling Expert” (N.R. – Expert în remodelarea creierului).

Nu este clar ce o recomandă pe Monica Ion să presteze servicii de terapie psihologică, având în vedere că nu are studii de specialitate. Chiar ea declară că este un simplu coach, cu un curs de câteva luni. Anterior, a absolvit o facultate mediocră de sociologie.

Cert este că a lansat un număr impresionant de ”cursuri” (evident, neacreditate) și a strâns un număr considerabil de adepți. Nimic impresionant. Cursurile ei nu au nicio legătură cu antreprenoriatul, așa cum pretinde ea. Spre exemplu, avem cursuri despre:

  • ȘCOALA DE LEGI UNIVERSALE – o invenție cu caracter ezoteric, care nu are nicio legătură cu antreprenoriatul. Este preferata ei.
  • PUTERE PE TOCURI – curs dedicat feministelor frustrate
  • INSPIRED MONEY PROGRAM – Deși este despre bani, Monica vorbește despre Dizolvarea sentimentelor de vina si rușine. Sună a psihologie, avem informații că e vorba și despre niște sectarism adventist, combinat cu ezoterism.
  • INSPIRED LEADERS PROGRAM – Monica zice că Nu reușești să depășești acel prag care să-ți aducă un progres semnificativ în business și în viața ta. Sună a psihologie aplicată, domeniu în care Moni nu are diplomă.
  • THE SOULMATE PROCESS – Monica promite că Nu trebuie să mai aștepți până la bătrânețe sufletul pereche. Poți să îi accelerezi apariția. Am întâlnit ghicitoare care mințeau mai frumos.
  • INSPIRED RELATIONSHIP FUNDAMENTALS – Are aceeași descriere ca mai sus, dar mai dai 3000 Euro.

Am zis 3.000 Euro? Păi, astea sunt tarifele pe care escroaca Monica Ion le cere de la fraieri naivi potențialii cursanți, care nu știu ce vor primi.

(n.r. – dacă tot locuiește în U.K., poate trebuia să știe că se scrie Programme, nu Program, deși denumirile cursurilor sunt un amalgam de romgleză)

Retorica ei abundă în clișee și e plină de semantică pseudo-corporatistă, cu termeni precum: valori (repet obsesiv), oportunitate, obiective, dar și exagerări care evidențiază dimensiunea înșelătoriei; Redăm un pasaj din Forbes România ( https://www.forbes.ro/mindset-de-antreprenor-puterea-transformarii-interioare-260514 ):

Reporter: Îmi puteți exemplifica cea mai mare transformare la care ați participat activ în cariera dumneavoastră?

Monica Ion: Sunt multe transformări pe care le-am observat, însă m-aș opri la povestea unui anumit client. Este fabulos că în cei 2 ani în care am lucrat cu acesta, a reușit să își crească afacerea de opt ori, să treacă de la oferte de mii de Euro, la oferte de sute de mii de Euro sau chiar milioane. Experiența lui este ca o binecuvântare și a reușit prin disponibilitatea de a lucra cu propria sa minte.

Este fascinant modul în care acești veritabili escroci construiesc imagini solide, care mimează profesionalism în spatele unor minciuni, bazate pe afaceri de carton. Probabil că Monica Ion s-a refugiat în Londra, pentru a scăpa de legislația românească.

Niciunul din cursurile ei nu este acreditat, iar ea nu are nicio diplomă relevantă. Este doar artizana abilă a unei escrocherii cu multe victime.

 

Ce facem noi aici?

Vom vedea cum Monica Ion, dar și alții ca ea, își atrag și își escrochează victimele, exploatând traume emoționale.

O lecție despre manipulare, exploatarea celor vulnerabili, propagandă adventistă, dar mai ales despre escrocherie, în episoadele următoare, în care vom analiza ”afacerea” pusă la cale de Monica Ion.

Dar, nu e singura. Vom discuta despre Ozana Giuscă, impresara idolilor corporatiștilor, dar și despre escroci mai mici, precum Andrei Laslău.

Dar, nu ne oprim aici! Vom avea articole în care vom vedea cum  Dragoș Anastasiu și Răzvan Pascu distrug inițiativa antreprenorială din turism!

 

Țineți aproape

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *